2012. december 5., szerda

Erdei gyümölcsös szójajoghurt koszorú

   Hozzávalók:
  • 500ml natúr szójajoghurt
  • 1 ek. bodzabogyó dzsem
  • 2 tk. stevia édesítő vagy 3 ek. méz
  • egy marék málna
  • egy marék piros ribizli
  • egy marék fekete áfonya
  • 1 csomag zselatin lap, ami 500ml zseléhez elegendő
A zselatin lapokat áztassuk annyi langyos vízbe, amennyi ellepi, majd mikor megpuhultak, melegítsük fel mikróban, így könnyen felolvadnak. Hagyjuk kihűlni. Addig keverjük el a szójajoghurttal a dzsemet, a mézet vagy az édesítőt, és a már kihűlt zselatint. Végül dobjuk bele a megmosott és megszárított gyümölcsöket. Egy szilikon koszorú formát vajjal vagy étolajjal kenjünk ki vékonyan és öntsük bele a joghurtot. Tegyük hűtőbe és hagyjuk 3-4 órára bent, hogy megdermedjen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...