2012. január 26., csütörtök

Garnéla zöldspárgával és fave-val

Nem tudok mást mondani, csak hogy imádom a garnélát!
Hozzávalók:
  • személyenként 3-4 garnéla
  • 1 csokor zöldspárga
  • pár szál petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor lapos zöldbab
  • 1/2 citrom leve
  • tengeri só, bors
  • olívaolaj
  • 1 kis pohár száraz fehérbor







  A spárgát és a babot mossuk meg, majd egy nagyobb serpenyőben egy kis olívaolajon pároljuk őket puhára. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  A garnélákat mindenestől mossuk meg és csöpögtessük le. A fokhagymát és a petrezselyemzöldet vágjuk apróra. Az olívaolajat forrósítsuk fel egy akkora serpenyőben, amekkorában elférnek a garnélák, majd dobjuk bele őket. Magas lángon pirítsuk meg a külsejüket és löttyintsük rájuk a fehérbort, szórjuk meg őket a petrezselyem felével és a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt pároljuk 3-4 percig magas lángon. A garnélának nem kell sok idő, nagyon gyorsan megfő a húsa. Vegyük le a fedőt, és szórjuk rá a maradék petrezselymet, így jobban érvényesül majd az íze. Tálaljuk a párolt spárgával és a babbal, végül az egészet locsoljuk meg 1/2 citrom levével.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...