2012. január 5., csütörtök

A tegnap esti,gyors brownie-m...



...és a recept egy kisebb adaghoz.
Hozzávalók:
  • 100g legalább 70%-os kakaótartalmú étcsoki
  • 125g vaj
  • 2 egész tojás
  • 150g barnacukor
  • 60g liszt
  • csipet só
  • 100g pirított amerikai mogyoró
  • kevés cukor nélküli kakaópor 
  A mogyorót pirítsuk meg, majd várjunk egy kicsit, hogy hűljön, csak ez után daráljuk le a barnacukorral durvára. Egy kisebb lábasban tegyünk fel vizet forrni, rá pedig egy másik lábasban a vajat és a csokit. Olvasszuk fel, majd jól keverjük össze az összes hozzávalót. Nem kell habosítani a tojásokat, semmi különleges eljárást nem igényel ez a süti, gyors és egyszerű. Miután jól összedolgoztuk az anyagokat, vajazzunk ki egy kisebb tepsit, vagy ha van akármilyen hőálló formánk, abban is megsüthetjük. Vajazás után szórjuk meg kakaóporral, mintha liszteznénk, és öntsük bele a masszát. Én olyan fél óráig sütöttem 180 fokon alsó-felső légkeveréses programon. Az eredmény egy kicsit ragacsos, de mégis ropogós és isteni finom csokoládés lap lett, amit hosszúkás téglalapokra vágtam, hogy minél több szelet kijöjjön, de attól tartok így sem fog tovább tartani. Veszélyes!!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...