A minap megosztottam veletek,hogy nálunk mi fog az ünnepi asztalra kerülni,és úgy tartom igazságosnak,ha a recepteket sem spórolom meg.Itt is vannak!
Előétel: Sült libamáj,párolt almával és toasttal.
Hozzávalók 3 személyre:
Első fogás: Az én kezemmel készített tortellini,vajjal,zsályával és parmezánnal
Hozzávalók 3-4 személyre:
A tésztához:
Mikor már elég sűrű,folytassuk a kezünkkel.
Ez igazán jó zsírégető mozgás,kb. 10-15 percig gyúrjuk,amíg sima és rugalmas nem lesz a tésztánk.Nem baj,ha kicsit ragad,így meg tudjuk majd őrizni a rugalmasságát a hajtogatásig.Érdemes azért becsomagolni fóliába,mindaddig,amíg nem kerül sor a nyújtásra.
A vöröshagymát daraboljuk fel apróra,a vajat hevítsük fel egy serpenyőben és dobjuk rá a hagymát.Miután a hagyma egy kis színt kapott,tegyük a serpenyőbe a húst és a zöldfűszereket.Pároljuk 7 percig,majd öntsük rá a fehérbort,fedjük le és pároljuk tovább 7-8 percig.
Ezután vegyük ki a húsokat a serpenyőből egy vágódeszkára és daraboljuk fel kisebb darabokra.Tegyük a húst egy turmixgépbe,öntsünk hozzá a serpenyőben maradt léből és adjuk hozzá a zöldfűszereket,dobjuk rá a szalonnát,vagy a sonkát,majd a pick szalámit,a parmezánt és a tojást is és turmixoljuk le,míg nem lesz egy krémes állaga.
Ne legyen túl nedves!Ezután vegyük elő a tésztánkat.Vágjunk le belőle egy darabot és nyújtsuk ki a képen látható vastagságúra,kb. 1,5mm.
A tésztacsíkot daraboljuk fel négyzetekre egy műanyagkéssel,vagy sima élű derelyeszaggatóval.Helyezzünk minden négyzet közepére egy kis tölteléket.vegyük az első töltelékes négyzetünket kézbe és hajtsunk belőle háromszöget.Ezután a háromszög hosszú oldala nézzen felénk,és a két csücskét magunk felé hajlítva,nyomjuk össze.
Amíg nem kerül a fazékba,búzadarával megszórjuk és hűtőbe rakjuk.
Tegyünk fel egy lábasban vizet,mikor már forr,dobjunk bele egy marék sót és a tortellinit.Dobjunk dió nagyságú vajat egy serpenyőbe,mikor már forró,dobjuk bele a megmosott és szárított zsályaleveleket.3-4 perc múlva a tortellini is megfő,szűrjük le és adjuk hozzá a vajas-zsályás szószhoz.Kb. 1/2percig hagyjuk a serpenyőben együtt őket.Ezután lehet tálalni a tortellinit.Szórjuk meg reszelt parmezánnal és döfjünk a közepébe 1-1 zsályalevelet,isteni!
Előétel: Sült libamáj,párolt almával és toasttal.
Hozzávalók 3 személyre:
- egy jó nagy tenyérnyi libamáj (lehet fagyasztott is)
- liba-/kacsa-/sertészsír (nekem csak az utóbbi van)
- 1 nagyobb alma
- fehér toast kenyér
Első fogás: Az én kezemmel készített tortellini,vajjal,zsályával és parmezánnal
Hozzávalók 3-4 személyre:
A tésztához:
- 350g "00"-ás liszt
- 4 tojás
- csipet só
- diónyi vaj
- 1 pohár száraz fehérbor
- 1 kis fej vöröshagyma
- züldfűszerek: zsálya,petrezselyem,kakukkfű,majoránna(sok)
- 100g sertés színhús
- 1 tojás
- 150g reszelt parmezán
- 100g sonka/szalonna
- 100g pick szalámi (az én újításom)
Amíg nem kerül a fazékba,búzadarával megszórjuk és hűtőbe rakjuk.
Tegyünk fel egy lábasban vizet,mikor már forr,dobjunk bele egy marék sót és a tortellinit.Dobjunk dió nagyságú vajat egy serpenyőbe,mikor már forró,dobjuk bele a megmosott és szárított zsályaleveleket.3-4 perc múlva a tortellini is megfő,szűrjük le és adjuk hozzá a vajas-zsályás szószhoz.Kb. 1/2percig hagyjuk a serpenyőben együtt őket.Ezután lehet tálalni a tortellinit.Szórjuk meg reszelt parmezánnal és döfjünk a közepébe 1-1 zsályalevelet,isteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése