2012. április 12., csütörtök

A híres oreo keksz

A neten annyi helyen botlottam már bele ebbe a sütibe, de megkóstolni sosem volt még alkalmam. Van valami furcsa bűvölet a nevében, a megjelenéséről nem is beszélve... Eleinte úgy gondoltam, hasonlíthat a mi pilóta kekszünkhöz, fehér vajas krémmel összeragasztott kakaós kekszek. Az igazat megvallva hasonlít is a krém, viszont a keksz tésztája egészen egyedülálló. A hozzávalókat egy kb. 1,5dl-s csészével mértem, így lett 30 keksz, amiből végül 15 krémes fekete-fehér sütifinomság kerekedett.
Hozzávalók:
  • 1 1/4 csésze liszt
  • 1/2 csésze cukrozatlan, jó minőségű kakaópor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1/2 tk. sütőpor
  • 1/2 csésze porcukor
  • 1 csésze szobahőmérsékletű vaj
  • egy csipet só
  • 1 nagyobb tojás
A krémhez:
  • 1/2 csésze vaj
  • 1 csésze porcukor
  • 6 ek. tejszín
  • 1tk. házi vaníliáscukor
Készítsük el először a krémet. A vajat keverjük simára a porcukorral és a vaníliáscukorral, majd apránként adjuk hozzá a tejszínt. ha kész, tegyük hűtőbe, amíg a tészta elkészül. 
A tésztához keverjük össze a száraz és a nedves alapanyagokat külön, majd gyúrjunk belőlük sima tésztát. Nyújtsuk ki kb. 0,5cm vastagra, majd egy pohár vagy pogácsa szaggató segítségével szaggassunk belőle 4cm-es korongokat. Egy kisebb kerek formával nyomjuk meg őket középen, majd egy villa segítségével mintázzuk a kekszek szélét. Sütőpapírral bélelt tepsiben, légkeveréssel, 160 fokon 8-9 percig süssük.
Végül a vajas krémmel ragasszuk össze a korongokat. Reggelire egy-két oreo keksz, egy bögre tea és egy alma kitűnő indítása a napnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...