A neten annyi helyen botlottam már bele ebbe a sütibe, de megkóstolni sosem volt még alkalmam. Van valami furcsa bűvölet a nevében, a megjelenéséről nem is beszélve... Eleinte úgy gondoltam, hasonlíthat a mi pilóta kekszünkhöz, fehér vajas krémmel összeragasztott kakaós kekszek. Az igazat megvallva hasonlít is a krém, viszont a keksz tésztája egészen egyedülálló. A hozzávalókat egy kb. 1,5dl-s csészével mértem, így lett 30 keksz, amiből végül 15 krémes fekete-fehér sütifinomság kerekedett.
Hozzávalók:
- 1 1/4 csésze liszt
- 1/2 csésze cukrozatlan, jó minőségű kakaópor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1/2 tk. sütőpor
- 1/2 csésze porcukor
- 1 csésze szobahőmérsékletű vaj
- egy csipet só
- 1 nagyobb tojás
- 1/2 csésze vaj
- 1 csésze porcukor
- 6 ek. tejszín
- 1tk. házi vaníliáscukor
Készítsük el először a krémet. A vajat keverjük simára a porcukorral és a vaníliáscukorral, majd apránként adjuk hozzá a tejszínt. ha kész, tegyük hűtőbe, amíg a tészta elkészül.
A tésztához keverjük össze a száraz és a nedves alapanyagokat külön, majd gyúrjunk belőlük sima tésztát. Nyújtsuk ki kb. 0,5cm vastagra, majd egy pohár vagy pogácsa szaggató segítségével szaggassunk belőle 4cm-es korongokat. Egy kisebb kerek formával nyomjuk meg őket középen, majd egy villa segítségével mintázzuk a kekszek szélét. Sütőpapírral bélelt tepsiben, légkeveréssel, 160 fokon 8-9 percig süssük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése