2012. március 29., csütörtök

Nem csak sósan eszik a répát: Gyömbéres sárgarépalekvár

  Imádom a szokatlan de igényes dolgokat minden formában, legyen az fotó, zene, öltözködés, lakberendezés, étkezés, akármi. Így jutott eszembe ez a legtöbbünk számára, első hallásra nem igazán bizalomgerjesztő lekvár is, a répalekvár egy kevés gyömbérrel, narancslével és citrommal felturbózva. Nem csak sósan eszik a répát...
  Hozzávalók:
  • 6 közepes szál sárgarépa
  • 1 narancs kifacsart leve
  • 1 citrom leve és héja
  • 3 vékony karika friss gyömbér
  • 2ek. golden syrup vagy méz
  • 100g cukor
  A répákat hámozzuk meg, majd daraboljuk apró kockákra. A narancsot facsarjuk ki és öntsük egy lábasba, adjuk hozzá a répakockákat, a cukrot, a golden syrupot, a citrom héját, valamint a gyömbérkarikákat. Főzzük kb. 45 percig, majd vegyük ki a gyömbéreket és egy botmixer segítségével pépesítsük az egészet. Ezután tegyük vissza a tűzre, facsarjuk bele a citromot és főzzük tovább még 30 percig. Végül töltsük üvegekbe és zárjuk le, és dunsztoljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...