2012. március 15., csütörtök

10. Fűszeres bundában sült, zöldségtől dagadó pulykarolád

  Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 db pulykamell filé
  • 1-2 tojás
  • 2db sárgarépa
  • 2db cukkini
  • egy-egy kisebb piros és sárga kaliforniai paprika
  • 2 ek. szezámmag
  • zsemlemorzsa 
  • 30g reszelt parmezán
  • 1 kisebb csokor kakukkfű vagy 1 ek. szárított
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom (kezeletlen, fénytelen héjú) reszelt héja
  • extraszűz olívaolaj
  • só, bors


1. Mossuk és szárítsuk meg a zöldségeket. Vágjuk őket vékony csíkokra, julienne-re. Egy lapos tányérban keverjük össze a kb. 1 1/2 maréknyi zsemlemorzsát az apróra vágott kakukkfűvel (én citromos aromájút használtam, valami eszméletlen finom) a fokhagyma nyomón átpasszírozott fokhagymával, a reszelt citromhéjjal és a reszelt parmezánnal.
2. Egy nylon zacskóban finoman klopfoljuk ki a pulykamelleket. Terítsük ki őket , sózzuk, borsozzuk. Pakoljuk meg őket vegyesen a zöldségekkel, szórjuk meg egy kevés szezámmaggal, majd tekerjük fel őket és rögzítsük egy fogvájóval. A tojást verjük kicsit fel egy mélyebb tányérban és forgassuk bele a tekercseket. Ezután már csak a prézliben kell őket jól megmártogatni és mehetnek a felforrósított olívaolajba.
3. Süssük át minden oldalukat lassú tűzön kb. 8-10 percen át. Aki jobban szereti a nyers zöldségeket,az hagyhatja így is, aki viszont nem, az tegye be még 15-20 perce a 150 fokos sütőbe.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki és egyszerű is, szuper ötlet! Tuti elkészítem (ha majd lehet kapni normálisabb zöldségeket..)

    VálaszTörlés
  2. Az utóbbi idők legzseniálisabb receptje. Most majd vissza kell fognom magam, hogy ne akarjam minden második nap ezt enni. :))) Veron

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...