Tegnap készítettem. Megkóstoltattam a férjemmel, és kértem, mondja meg mit eszik. "Hát csokitortát." - válaszolta értetlen arckifejezéssel. Akkor most nézzük miből készült ez a csokitorta...
Hozzávalók az alaphoz:
- 200g mandula
- 100g datolya
- 50g barnacukor
- 1 kk. finom tengeri só
Hozzávalók a krémhez:
- 2db érett avokádó
- 70g kakaópor
- 150g sötétbarna nádcukor
- 1 kk. csipet fleur de sel vagy finom tengeri só
- 2 ek. golden syrup vagy méz
A tésztához tegyük egy turmixgépbe a hozzávalókat és mixeljük sima masszává. Egy közepes tortaformát béleljünk ki alufóliával vagy folpack-al és lapítgassuk szét a masszát egyenletesen. Tegyük a fagyasztóba. A krém hozzávalóit szintén turmixoljuk simává, majd vegyük ki a fagyasztóból a torta alapot és kenjük rá egyenletesen a krémet, tegyük vissza a mélyhűtőbe még legalább 1 órára. Fontos, miután kivettük a fagyasztóból, többet ne tegyük vissza, még akkor se, ha nem fagyott át teljesen a torta. Hűtőben tárolhatjuk 1-2 napig, bár nem hinném, hogy maradni fog belőle...
Az eredeti recept Zizitől származik.
Kedves Hajni!
VálaszTörlésTegnap elkészítettem (egy kis változtatással) a tortádat:
http://culinariaungaria.blogspot.de/2012/05/happy-birthday-culinaria-ungaria-alles.html
Azóta mindenkinek csak ajánlom! Nagyon-nagyon finom volt!! Bár az elején kicsit nehéz volt a "tésztát" a formába simítani, de bevizezett kanállal megoldottam. Viszont remekül el lehet elöre készíteni, ha vendégeket vár az ember és amellett, hogy hihetetlenül finom, még egészséges is!!!
A blogod pedig nagyon szép, örülök neki, hogy rád találtam!
Üdv:Krisz! :-)
Örülök, hogy ízlett! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! :)
Törlés