2012. május 14., hétfő

Bazsalikomos- citromos túrófagyi

  Isteni ez az ízharmónia a citrom, a túró és a bazsalikom között. Nagy nyári kánikulákban tuti felfrissülünk tőle, és akár soványtúróból és joghurtból is készíthetjük, édesítésként pedig egy kis almacukor-szirupot, vagy agave szirupot is adhatunk hozzá, ami 30%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a cukor.
Hozzávalók:
  • 300g túró
  • 1dl natúr joghurt (sovány)
  • 4ek. almacukor-szirup
  • 1 csokor friss bazsalikomlevél
  • 1 citrom
  • 2dl habtejszín
A túrót, a joghurtot és a szirupot mixeljük össze egy botmixerrel. A megtisztított bazsalikomleveleket a citrom levét és a reszelt héját is adjuk hozzá és mixeljük bele. A tejszínt verjük kemény habbá és óvatosan keverjük össze a túrós krémmel. Töltsük egy megfelelő méretű műanyag tárolóba és mehet is a fagyasztóba legalább 24 órára. Fogyasztás előtt érdemes kivenni legalább fél órával hamarabb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...