2012. január 19., csütörtök

Peperoncino-s spagetti

A család kérésére, tegnap este tésztát vacsoráztunk. Mivel a férjem és én is imádjuk a csípős ízt, így egy nagyon egyszerű, 15 perc alatt összedobható tészta mellett döntöttünk. A peperoncino az olaszok erős paprikája, a mi piros paprikánknál kisebb, piros és zöld színben is terem, és szárított változatban is kapható.
Hozzávalók:
  • személyenként 70-80g spagetti (Barilla)
  • extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízléstől függő mennyiségű peperoncino vagy piros, erős paprika




   Tegyünk fel a tészta vizét forrni, majd aprítsuk fel a fokhagymát, és dobjuk felforrósított olívaolajba. A peperoncinot karikázzuk fel, ha szárítottat használunk, akkor morzsoljuk bele a fokhagymás olajba. Amint a tészta (forrástól 8-9 perc) megfőtt, szedjük át a fokhagymás pepperonis olajba, jól forgassuk át, tálaláskor még meglocsolhatjuk egy löketnyi olívaolajjal.



1 megjegyzés:

  1. Hm....egyszerű és kevés összetevő, finom, tiszta ízvilág, pont ahogy szeretem. S ami nagyon fontos, nagyon szép fotók!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...