2013. március 5., kedd

Articsóka frittata

  Kicsit elmaradtam ezzel a recepttel, már régebben beígértem, azért remélem tetszeni fog. Annyira egyszerű, mint egy rántotta szinte. Egy könnyű vacsorának is tökéletesen beillik. Nézzük is a hozzávalókat.
Hozzávalók4 személyre:
  • 4 fej articsóka
  • 8 tojás
  • fél fej vöröshagyma
  • extraszűz olívaolaj
  • bors
Az articsókákat tisztítsuk meg az előző receptben leírt módon. Szeleteljük fel őket vékonyan. A hagymát aprítsuk fel és olívaolajon, serpenyőben pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá az articsókát, 3-4 percig pirítsuk együtt, majd öntsük fel egy kevés vízzel, sózzuk, borsozzuk. 10 perc alatt főzzük puhára. A tojásokat verjük fel lazán, egy kiolajozott sütőpapírral bélelt formába öntsük bele, majd adjuk hozzá az articsókát és egyengessük el a tojásban.180 fokos sütőben 15 perc alatt süssük meg.
Tálaláskor szeleteljük tetszőleges darabokra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...