2012. június 15., péntek

6. S.A.D. azaz a Süss! Alkoss! Díszíts! - Teapuding naspolyával

A teának, amit használtam fantasztikus fűszerezése van, kicsit édeskés, fahéjas, almás, karamellás illata van, ha csukott szemmel szagolnám, azt is hihetném, hogy egy édes parfüm, és mindez az íz és illatkavalkád dominált ebben a pudingban. Sajnos neve nincs, mert egy gasztro vásáron vásároltam 1 éve és a neve huss, elszállt. Bármilyen természetes aromákkal ízesített (nem filteres, minőségi) tea helyettesítheti.

Fűszeres, fekete teás puding naspolyával

Hozzávalók 4 személyre:

- 4 nagyobb tojás fehérje
- 4dl tej
- 2 ek. eukaliptuszvirág méz
- 2 kk. tea
- 1 ek. golden szirup
- 1 ek. barnacukor

Öntsünk 1dl tejet egy forralóba és forraljuk fel, majd húzzuk le a tűzről. Szórjuk bele a teát és 5 percig hagyjuk benne állni, majd szűrjük le. Adjuk hozzá a többi tejet és a mézet. A tojásfehérjéket félig verjük fel és keverjük össze a tejjel. Kapcsoljuk be a sütőt és állítsuk 160 fokra. 4db 1,5dl-s formába adagoljuk ki a tojásos-tejes keveréket és a formákat tegyük egy magasabb falú tepsibe. Kb. a formák 2/3-áig engedjük fel vízzel a tepsit és toljuk a 160 fokos sütőbe, főzzük 40 percig.
A naspolyákat magozzuk ki és vágjuk vékony cikkekre. Egy serpenyőben karamellizálljuk meg a őket a barnacukorral és a golden sziruppal. Tálaláskor helyezzünk minden puding tetejére pár szeletet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...