A teának, amit használtam fantasztikus fűszerezése van, kicsit édeskés,
fahéjas, almás, karamellás illata van, ha csukott szemmel szagolnám, azt
is hihetném, hogy egy édes parfüm, és mindez az íz és illatkavalkád dominált
ebben a pudingban. Sajnos neve nincs, mert egy gasztro vásáron
vásároltam 1 éve és a neve huss, elszállt. Bármilyen természetes
aromákkal ízesített (nem filteres, minőségi) tea helyettesítheti.
Fűszeres, fekete teás puding naspolyával
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 nagyobb tojás fehérje
- 4dl tej
- 2 ek. eukaliptuszvirág méz
- 2 kk. tea
- 1 ek. golden szirup
- 1 ek. barnacukor
Öntsünk 1dl tejet egy forralóba és forraljuk fel, majd húzzuk le a tűzről. Szórjuk bele a teát és 5 percig hagyjuk benne állni, majd szűrjük le. Adjuk hozzá a többi tejet és a mézet. A tojásfehérjéket félig verjük fel és keverjük össze a tejjel. Kapcsoljuk be a sütőt és állítsuk 160 fokra. 4db 1,5dl-s formába adagoljuk ki a tojásos-tejes keveréket és a formákat tegyük egy magasabb falú tepsibe. Kb. a formák 2/3-áig engedjük fel vízzel a tepsit és toljuk a 160 fokos sütőbe, főzzük 40 percig.
A naspolyákat magozzuk ki és vágjuk vékony cikkekre. Egy serpenyőben karamellizálljuk meg a őket a barnacukorral és a golden sziruppal. Tálaláskor helyezzünk minden puding tetejére pár szeletet.
Fűszeres, fekete teás puding naspolyával
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 nagyobb tojás fehérje
- 4dl tej
- 2 ek. eukaliptuszvirág méz
- 2 kk. tea
- 1 ek. golden szirup
- 1 ek. barnacukor
Öntsünk 1dl tejet egy forralóba és forraljuk fel, majd húzzuk le a tűzről. Szórjuk bele a teát és 5 percig hagyjuk benne állni, majd szűrjük le. Adjuk hozzá a többi tejet és a mézet. A tojásfehérjéket félig verjük fel és keverjük össze a tejjel. Kapcsoljuk be a sütőt és állítsuk 160 fokra. 4db 1,5dl-s formába adagoljuk ki a tojásos-tejes keveréket és a formákat tegyük egy magasabb falú tepsibe. Kb. a formák 2/3-áig engedjük fel vízzel a tepsit és toljuk a 160 fokos sütőbe, főzzük 40 percig.
A naspolyákat magozzuk ki és vágjuk vékony cikkekre. Egy serpenyőben karamellizálljuk meg a őket a barnacukorral és a golden sziruppal. Tálaláskor helyezzünk minden puding tetejére pár szeletet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése