2012. január 20., péntek

Sütőtök krémleves tökmaggal, speck-kel és kenyérkockákkal


Hozzávalók 3 személyre:
  •  1,5 sütőtök
  • 1,5 dl tejszín
  • 4dl víz
  • 2 evőkanál méz
  • 2cm -s darabka gyömbér
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • pirított tökmag
  • bacon vagy speck

  A tökmagokat pirítsuk meg egy serpenyőben, a tököt sütőben süssük puhára. A vöröshagymát aprítsuk fel, majd dobjuk a  felforrósított olajra. Miután a hagyma kapott egy kis színt, csurgassuk rá a mézet, és főzzük együtt tovább őket, amíg picit meg nem barnul a hagyma. Mikor a tök megsült, kaparjuk egy magas falú tálba, adjuk hozzá a mézes hagymát, a meghámozott gyömbért, a tejszínt, és botmixerrel turmixoljuk bársonyos krémmé. Öntsük át egy fazékba, hígítsuk a vízzel és ízesítsük sóval, lehet egy pici ételízesítőt is használni és főzzük 15-20 percig. A bacont felforrósított olajban süssük ropogósra. Szedjük tányérokba a levest, adjunk hozzá pirított kenyérkockákat, pirított tökmagot és 1-1 szelet ropogós bacont.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...