2011. december 28., szerda

Likőrkülönlegességek házilag


ZABAIONE
Hozzávalók:
  • 80g 95%-os alkohol
  • 450g zsíros tej
  • 150g Marsala 
  • 4 tojás sárgája
  • 1 vaníliarúd
  • 400g porcukor
Elkészítés:
 200g porcukorral verjük fel a tojások sárgáját.Ugyanakkor tegyük fel lassú tűzön a tejet a vaníliával és a maradék cukorral forrni, úgy 15percig.Ezután hűtsük ki a tejet,vegyük ki a vaníliát és adjuk hozzá a felvert tojássárgákat.Keverjük simára és öntsük hozzá a marsalát és az alkoholt.Öntsük likőrös üvegbe.Fogyasztás előtt rázzuk fel.Azonnal fogyasszuk el a tojás miatt, nem ajánlott hosszú ideig tárolni hűtőben sem.


KAKAÓ ÉS VANÍLIA KRÉMLIKŐR

Hozzávalók:
  • 200g 95%-os alkohol 
  • 100g kakaópor
  • 500g porcukor
  • 250g víz
  • 1/2g vanília

Elkészítés:
   Melegítsük fel a vizet,de ne forraljuk,ehhez apránként adjuk hozzá a kakaóport,folyamatos kevergetés közben.Krémes állagúnak kell lennie.Adjuk hozzá a porcukrot kis mennyiségekben.Hagyjuk teljesen kihűlni.A vaníliát keverjük bele az alkoholba,majd adjuk hozzá a kakaós krémet,keverjük el.Ezt a likőrt tejhez adva is lehet fogyasztani vagy kisméretű poharakban kínáljuk.





ROSOLIO AL LATTE/TEJES ÉDESLIKŐR


Hozzávalók:
  • 500g 95%-os alkohol
  • 1/2 liter tej
  • 500g cukor
  • 1 citrom cikkekre szeletelve
  • 2 teáskanál vaníliás cukor (házi!)
  • 1 darabka egész fahéj

Elkészítés:
 Az összes hozzávalót tegyük egy üvegedénybe,zárjuk jól le, és hagyjuk állni 15 napig.Legalább naponta egyszer rázzuk fel erőteljesen.15 nap után szűrjük le a kapott likőrt.Öntsük bele csatosüvegekbe,vagy jól zárható üvegekben és legalább 1 hónapig hagyjuk állni fogyasztás előtt.


LIQUORE ALL'UOVO/TOJÁSLIKŐR

Hozzávalók:
  • 500g brandy
  • 200g cukor
  • 5 tojás
  • 8 citrom

Elkészítés:
 Lyukasszuk ki a egy nagy tűvel a tojásokat,majd egy megfelelő méretű tálban helyezzük el őket.Facsarjuk rájuk a citromok levét és zárjuk le jól az edényt,hagyjuk állni 2 napig.Két nap eltelte után öntsük át egy másik tálba,mindenestől,és verjük fel géppel a tojásokat.Ezután szűrjük le és adjuk hozzá a cukrot és a brandyt.Addig kell keverni,amíg a cukor el nem olvad a likőrben.Töltsük üvegekbe és hagyjuk állni 1 hónapig fogyasztás előtt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...